Körbefőzik Magyarországot

1156

A „Főzzük körbe Magyarországot!” roadshow-jának nyolcadik állomásaként, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet konyhájában adott találkozót egymásnak a helyi egészségügyi intézmény főszakácsa, és Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete. 

A kampány keretében közösen készítették el a kórház betegeinek, és dolgozóinak, az aznapi menüt. A kezdeményezés célja, a kórházi étkeztetés minőségének javítása.

A Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Főigazgatójának nevével fémjelzett kezdeményezés keretében, Hajnal Judit, kampánymenedzser, és Ambrus György mesterszakács látogatja végig az ország nagy kórházait. A cél a kórházi élelmezési rendszer megreformálása. A látogatások alkalmával, a mesterszakács és a helyi főszakácsok együttműködve készíti el az aznapi menüt az előírt normák figyelembevételével.

A Tüdőgyógyintézet konyhájában már kora reggeltől folytak az előkészületek, a helyi főszakács, Máté Sándorné Czine Jolán irányításával. Így a délelőtti órákban érkező Ambrus Györgynek már csak a fogások befejezésében kellett segédkeznie. A menü zöldborsóleves volt pirított kagylótésztával, milánói makaróni reszelt sajttal, desszertként pedig almás pite. A mesterszakács nagy elismeréssel szólt a helyi konyha kollektívájáról, az elkészült étel minőségét pedig a betegek, és a kórház dolgozói értékelték, és igen elégedettek voltak az eredménnyel.

MEGOSZTÁS
Előző cikkSámán-hangulat
Következő cikkKözlemény