Városi gyereknap

545

Az idei Gyermeknapon elénk tárul a cirkusz varázslatos és izgalmas világa. 

14:00-19:00 Pöttyös Pajtik a porondon 3 játékmester segítségével próbálhatjátok ki a cirkuszi játékokat (egykerekű bicikli, zsonglőr buzogány, karika, labda és tányér, hulahoppkarika, slackline, diabolo, ördögbot, gólyaláb, meteor).

16:00 Vásári Bábcirkusz – a Ládafia Bábszínház előadása

Játék gravitációval, súrlódással, légellenállással. Egyensúlyozás, kötéltánc, állatszelídítés, tűzfújás, kígyóbűvölés bábokkal. A vásári bábcirkusz világot jelentő deszkái kerekekre szerelt fenyőfákból valók, társulata bábok, hársfából faragva, öltöztetve, kellékei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze…

17:30  Csinnadratta! – a Zabszalma zenekar gyerek koncertje

A zenekar ezidáig két lemezt készített saját dalaiból, melyek nagyszerű magyar költők verseinek megzenésítéséből születtek, érdekes hangszereléssel és változatos stílusokban, úgymint; swing, latin, etno, reggae és blues. Műsoruk az egész családnak szól, az unokáktól a nagymamákig.

15:00, 17:00, 18:30 Tintaló Cirkusz

A Tintaló Társulás bemutatja mechanikus bábszínházát! Tekintsünk be egy vándorcirkusz életének csöppet sem monoton hétköznapjaiba! A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 15 perces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornás, egyensúlyozó művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.