Nevetés, sírás… – ballagás

576

Elbúcsúztatták a nyolcadik osztályosokat Törökbálint mindkét általános iskolájában. A ballagási ünnepségekre a tanév utolsó napján került sor – a Bálint Márton Általános Iskolából és a Zimándy Ignác Általános Iskolából összesen hat nyolcadik osztály ballagott el, június 15-én, pénteken délelőtt.

Közel kétszáz diák járta végig Törökbálinton a felvirágozott folyosókat, osztálytermeket, hogy elbúcsúzzon az almamátertől, ahol iskolai tanulmányainak első nyolc évét töltötte. A búcsúzás, az általános iskola eredményes elvégzése örömteli dolog, és nem utolsó sorban ezen a napon kezdődött el a nyári vakáció is, így sokak arcán boldog mosoly játszott, miközben a termeket járták vagy az igazgatók búcsúztató beszédét hallgatták.
Volt azonban helye a meghatottság könnyeinek is, hiszen a ballagás egyben az elválás napja is. Osztálytársak, barátok, tanárok búcsúztak egymástól és ez sokaknak könnyeket csalt a szemébe, nem beszélve a meghatott szülőkről és nagyszülőkről, akik büszkén kísérték az óriási virágcsokrokkal, vicces léggömbökkel ballagó gyerekeket. Mindkét iskolában hagyományosan az idei hetedikesek búcsúztatták a legnagyobbakat. A Zimándy-ban a búcsúzó nyolcadikosok ünnepélyesen átadták az iskola zászlaját a jövő évi végzősöknek, majd a legkisebbek, az elsősök kívántak sok szerencsét a középiskolába indulóknak egy-egy szál virággal. Elszálltak a színes lufik, elfogytak az ünnepi sütemények, jönnek az aranyló nyári napok. Tanárok és diákok kipihenhetik magukat, hogy újult erővel kezdhessék a szeptemberben kezdődő új tanévet.

Ballagás a Bálint Mártonban:

Ballágás a Zimándyban: